[...] tylko aerobów w momentach stagnacji.. Dobry pomysł ? I tu też moje kolejne pytanie jak zamienić teraz rozkład makro ? Od razu zejść do tych 150g węgli i lekko podnieść białko bo teraz mam 2g/kgmc a reszta tłuszcz czy bardziej stopniowo ? Dodam że to moja pierwsza redukcja stąd może i banalne pytania ale potrzebuje doradzić się kogoś z [...]
[...] podaż tłuszczu przy niskiej podaży węglowodanów. Dieta Low Carb jest jedną z efektywnych i racjonalnych rodzajów diet odchudzających. Nie zaleca, tak jak większość diet białkowo-tłuszczowych, całkowitego wykluczenia węglowodanów z diety czy spożywanie wyłącznie jednego makroskładnika, a jedynie ogranicza podaż węglowodanów (na początku do [...]
[...] odpowiednio makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wiesz co znize sie do twojego poziomu .... Ja ci ****a dokladnie uzasadnilem , jak nie umiesz cztac albo masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz to popracuj nad soba . Jak chcesz sie sprzeczac o to pogadaj z kims z suplmenacji i powiedz im ze mozna jesc 1g bialka w diecie redukcyjnej to cie ****a wysmieja . Stary bialko to podstawa przy [...]
[...] redukcji kupują np. izolat zamiast koncentratu białka kierując się m.in. tym że, ten pierwszy ma mniej cukru ... Tym bardziej zastanawia mnie to, że są i tacy co ładują to białko po treningu więc ewentualny cukier znajdujący się w nim nie bd w żaden sposób przeszkadzał ... Więc uważasz, ze większą uwagę trzeba przywiązywać do tego ile jest [...]
[...] do redukcji tkanki tłuszczowej przyczynia sie dieta ze zmniejszonym spozyciem kalorii. Hmb jest na tyle silnym antykatabolikiem i na tyle dobrze wykorzystuje dostarczane białko że REDUKUJĄC tkanke tłuszczową można zejść ze spożyciem białka do tak niskich wartości (zobacz ze na wartosc 1,5g białka /kg masy w diecie przypada ok 6g wegli/kg i 1g [...]
[...] Przede wszystkim musimy oprzeć się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w [...]
[...] tylko aerobów w momentach stagnacji.. Dobry pomysł ? I tu też moje kolejne pytanie jak zamienić teraz rozkład makro ? Od razu zejść do tych 150g węgli i lekko podnieść białko bo teraz mam 2g/kgmc a reszta tłuszcz czy bardziej stopniowo ? Dodam że to moja pierwsza redukcja stąd może i banalne pytania ale potrzebuje doradzić się kogoś z [...]
[...] po treningu i wówczas jej uzupełnianie jest najistotniejsze. http://atleta.pl/sklep/product_info.php?products_id=3146 ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń [...]
[...] śniadanie je się często płatki owsiane (niskie ig) + jajka które trochę tłuszczu mają. 3. Na temat ostatniego posiłku też jest wiele poglądów. Generalnie ostatni posiłek = białko + tłuszcz, albo białko tłuszcz i węglowodany (np tak jak w diecie która Ci podałem ser i ryba i pieczywo) o niskim IG (teoretycznie mogłyby pochodzić z warzyw, ale [...]
[...] mleka przy redukcji Płatki owsiane ile ?lub 2 jajka na twardo Tyle ile ci potrzeba !! co do picia?herbate bez cukru:(? ( co zechcesz aby bez kcal ) I teraz pytanie co jako białko ?jakie produkty najlepiej i w jakiej ilośći ( moga to byc jajka , piers z kurczaka , ryby , wolowina ...co zechcesz ( w takiej iloscie jakiej ci potrzeba )) 2 posiłek [...]
Masz tu artykuł napisany przeze mnie. Mam nadzieję że pomoże, podobny napisała Tyka (jak się nie mylę) Jednym ze znaczących sposobów na zredukowanie nadmiernej ilości tłuszczu jest przyśpieszenie metabolizmu. Nie zawsze jednak ludzie pamiętają o tym szczególe. I tak np. przy diecie redukcyjnej w ogóle nie widzą mniejszych cyferek na liczniku wagi [...]
[...] testu bardzo dobra, produkt spełnił swoją rolę bo właśnie tego oczekiwałem. http://www.atleta.pl/sfd/isolat_pur2000g.jpg ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń żywieniowych specjalnie [...]
[...] Proponuję minimum 20-25% ze względu na smak posiłków, NNKT(niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe) i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Co jemy? Tłuszcze z produktów białkowych(tutaj zadbamy o nasycone tłuszcze których nie można całkowicie wyeliminować, powinny stanowić 10-20% zapotrzebowania na tłuszcze(według najnowszych zaleceń ilość [...]
[...] niektórzy przeklinają. Trzeba sprawdzić samemu bo spotkałem się z różnymi opiniami. 10. Czy oprocz jajek, warzyw straczkowych oraz nabialu sa jeszcze jakies produkty wysokobiałkowe na które powinienem zwrocic uwage? (uprzejmie prosze sobie darowac odpowiedzi dotyczace miesa) myślę że kluczową rolę u ciebie odgrywać będzie właśnie nabiał (sery [...]
[...] nasion słonecznika = ~50gWW 23gB 8-10gT(zależy jak tłuste mleko) Jak widzisz śniadanie pokrywa 33% Twojego dziennego zapotrzebowania na węglowodany, w 25% zapotrzebowanie na białko i ok 20% dziennego zapotrzebowania na tłuszcz. W posiłkach spożywaj węglowodany metodą zstępującą: - w 1 posiłku 1/3 dziennego zapotrzebowania (czyli 50g), - w drugim [...]
jaki wsólczynnik dla węglowodanów na kilogram ciała przy budowie ektomorfika ? Z tego linku ktory mi poleciłeś jest założenie dla diety redukcyjnej , tam te wspólczynniki wynoszą kolejno: Białko od 2 do 2,7 gr na kg ciała Węglowodany w dni treningu 3,5 gr na kg ciała a w dni wolne 3 gr na kg ciała Oraz tłuszcze przy diecie redukcyjnej od 0,5 do 1 [...]
[...] zmian i nie spowolni metabolizmu. "Zaczynamy od przyjęcia założenia typowego dla diety redukcyjnej polegającego na tym że w diecie tej będziemy dostarczać organizmowi białko w ilości 2 gramów na 1 kg masy ciała. Ma to służyć ochronie tkanki mięśniowej przed katabolizmem, czyli jej rozpadem i utrzymaniu wysokiego tempa metabolizmu." [...]